Hallo ORKers,

Hopelijk hebben jullie fijne paasdagen gehad. Naast het zoeken van de paaseieren waren wij onder andere druk met het zaaien van wortels en radijsjes en digitaal contact hebben met de familie.

Nog even terugkomen op de kennisdag… die dus niet door gaat. Elk jaar proberen we op de kennisdag met een uitsmijter te komen waarin een prikkelend verhaal wordt verteld. En ik moet zeggen dat dat vorig jaar erg goed is gelukt. Dit zeg ik niet om mezelf op de borst te kloppen, want deze pluim gaat toch echt naar Britt van Haastrecht als ontdekker van deze geweldige spreker. Bij de kennisdag 2019 hadden we, zoals jullie vast nog wel kunnen herinneren, een spreker van de Universiteit van Utrecht: Maarten Kleinhans.

Maarten wist ons op een intrigerende manier mee te nemen in de klimaatontwikkeling en wat dat betekent als we niet in actie komen. Duidelijk werd in elk geval dat we ons moeten wapenen tegen de zeespiegelrijzing en daar zijn ook de waterschappen hard bij nodig. Voor wie de presentatie van Maarten nog een keer wil bekijken kan HIER klikken. Ik weet nog goed dat we na de presentatie de zaal uitliepen en gezamenlijk hoopten dat de borrelhapjes dit jaar vegetarisch zouden zijn om zo ook ons steentje bij te kunnen dragen. Maar goed dat was dus vorig jaar.

Dit jaar hadden we een heel leuk vervolg gevonden. Wageningen Universiteit was namelijk bereid om iets te vertellen over ‘de nieuwe kaart van Nederland’. Michael van Buuren zou hierover een toelichting geven hoe we onszelf beter op de toekomst kunnen voorbereiden. Michael doet dit aan de hand van een kaart voor Nederland in 2120 met als motto “Geen doembeeld, maar een groen beeld”. Omdat ik dit verhaal toch wel erg mooi vind, wil ik hem graag met jullie delen. Het verhaal rondom de nieuwe kaart van Nederland is HIER te vinden en ik hoop dat jullie hieruit inspiratie voor jullie werk kunnen vinden.

Veel groeten

Robin Biemans