Hallo ORKers,

Het speculeren is begonnen… wat kunnen we leren van de het bezwijken van de kade bij Reeuwijk?

In het nieuws zijn er al een aantal theorieën langsgekomen hoe de kade heeft kunnen bezwijken. Maar het Hoogheemraadschap van Rijnland is in de lead bij het bepalen van de oorzaak en zal hierbij waarschijnlijk ook de nodige expertise inschakelen. Daarnaast hebben STOWA en WVL in elk geval hun kennis aangeboden om mee te denken waar dat nodig. Daarbij zullen we ook jullie via de begeleidings- en expertgroepen van het ORK betrekken.
Naast het achterhalen van de oorzaak is het natuurlijk ook interessant te weten wat deze gebeurtenis nu betekent voor andere gelijksoortige regionale keringen. Voor het beantwoorden van deze vraag willen we ook graag samen optrekken met Rijnland en alle andere waterschappen via het ORK. We hebben in elk geval goede samenwerkingservaring bij de Leendert de Boerspolder!

Ondanks dat wij voor onderbouwd onderzoek staan, is speculeren soms ook erg leuk. Daarom mogen jullie bij mij jullie gedachten en ideeën melden. Diegene die, na het onderzoek van Rijnland, het dichtst bij de werkelijkheid blijkt te zitten, krijgt een eervolle vermelding in mijn blog.

Geniet van de vakantie!

Robin